Level one talismans can't be placed in the memento mueseum?

Talk about the game. What game? The game with the power? What power? The power of ... aw, skip it.

Moderator: Moderators

User avatar
Corrupt Shadow
Posts: 1234
Joined: Mon Dec 17, 2007 8:24 pm
Location: Baton Rouge, LA
Contact:

Re: Level one talismans can't be placed in the memento muese

Postby Corrupt Shadow » Mon Oct 25, 2010 5:30 pm

They're used in RETCON, so they can't be moved from your inventory.
Image
I've won the 100k DD bet so many times, I should have the title "Mr. Luck"

Muhandes
Posts: 732
Joined: Mon Nov 03, 2008 12:54 am
Contact:

Re: Level one talismans can't be placed in the memento muese

Postby Muhandes » Mon Oct 25, 2010 5:50 pm

Corrupt Shadow wrote:They're used in RETCON, so they can't be moved from your inventory.


Did you mean they are used in transmog? I'm not sure how they are used in retcon.

User avatar
Corrupt Shadow
Posts: 1234
Joined: Mon Dec 17, 2007 8:24 pm
Location: Baton Rouge, LA
Contact:

Re: Level one talismans can't be placed in the memento muese

Postby Corrupt Shadow » Tue Oct 26, 2010 5:29 am

No, I was told one had to have it in one's inventory to RETCON... or was that the other class-specific talisman?
Image
I've won the 100k DD bet so many times, I should have the title "Mr. Luck"

Muhandes
Posts: 732
Joined: Mon Nov 03, 2008 12:54 am
Contact:

Re: Level one talismans can't be placed in the memento muese

Postby Muhandes » Tue Oct 26, 2010 9:01 am

Corrupt Shadow wrote:No, I was told one had to have it in one's inventory to RETCON... or was that the other class-specific talisman?


If this is the case, I see no reason for this requirement.

User avatar
Cristiona
Posts: 4799
Joined: Sun Apr 08, 2007 1:01 am
Location: the Conservatory with the lead pipe
Contact:

Re: Level one talismans can't be placed in the memento muese

Postby Cristiona » Tue Oct 26, 2010 8:33 pm

A little history.

Of course, at first, there wasn't an MD to put it in, so it didn't matter. Then, when the MDs went it, it was blocked from being put in because you needed it if you were going to transmogrify. In the interest of protecting stupid people from themselves, they were barred from being put in the MD, along with other questy items. When we started working on retcon, I believe we were going to have the original talismans flushed with each run. That later changed.

So, essentially, the reason for not putting them in the case is still the same: you can't transmogrify without it. If you're in an item-restricted run and you put it in the case, you'll be blocked from retrieving it should you wish to transmogrify. Yes, it doesn't put the game in an unwinnable state, but it puts the game in an "annoying bug reports sent to Ryme" state.
Image
The churches are empty / The priest has gone home / And we are left standing / Together alone
--October Project: "Dark Time"


Return to “Gameplay & Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests